Türkiye’de çanta üretimlerinin çoğu fason olarak yapılmaktadır. İnsanlar piyasada markalı ya da markasız çok sayıda çanta modelini bulabiliyor. Çanta imalat atölyesi olarak hizmet veren firmalar, çanta tasarımlarını hazırlayan müşterilerinin taleplerine göre istenilen çanta üretimlerini yapıyorlar. 

Çanta imalatçıları hakkında bilgi araştıranlar daha çok çanta üretimi yaptıracak olan marka ya da firma sahipleridir. Tasarımlarının ortaya çıkabilmesi için en uygun fiyatlı üretim seçeneklerini araştırırlar. Fason olarak üretim yapan çanta imalatçıları, üretim kapasiteleri ve kullanılan teknolojiler hakkında bilgi vererek üretim anlaşması yapmaya çalışır.

Promosyon çanta imalat atölyeleri, çeşitli malzemeler kullanarak, ürünlerin tanıtımı amacıyla üretilen çantaları üretirler. Bu çantalar genellikle firmanın logosu veya sloganı ile birlikte tasarlandığından, pazarlama ve tanıtım amaçlı kullanılır. Atölyeler, çantaların tasarımını yapar, malzemelerin seçimini yapar ve üretim sürecini gerçekleştirir. Üretilen çantalar, genellikle etkinliklerde, fuarlarda veya satış noktalarında dağıtılır.

Promosyon Çanta Çeşitleri nedir diye merak ediyorsanız bu yazıyı okumalısınız.

Logo baskılı promosyon çanta yaptırmak istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.

Çanta İmalat Atölyesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

Dünyada nüfusun artmasıyla birlikte firmalar çoğu zaman üretimde yetersiz kalabiliyor. Çanta modelleri hazırlayan firmalar, müşteri talebini karşılayabilmek için çanta imalat atölyesi olarak hizmet veren fason üretim firmaları ile anlaşma yapar. Bu atölyeler hakkında bilinmesi gerekenler şunlardır.

Üretim Kapasitesi Nedir?

  • Kullanılan teknoloji ve sistemler talebi karşılamaya yeter mi?
  • Bu güne kadar yaptığı üretimler,
  • Üretim maliyeti ve kalitesi,

Bu konular hakkında bilgi sahibi olunduktan sonra çanta modellerinin imalatı için üretim sözleşmesi hazırlanarak üretimlerin başlaması sağlanır.

Bez Çanta Atölyesi

Bez çantalar daha kullanışlı ve çevreye zarar vermeyen özelliği ile birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Bez çanta atölyeleri, birçok firma için promosyon çanta modeli olarak farklı tasarımlarda hızlı üretimler yapıyorlar. İstenilen bez çantaların üretilebilmesi için şu teknikler kullanılıyor.

  • Dijital baskı,
  • Ofset baskı,
  • Transfer baskı,
  • Empirme baskı,

Bu baskı teknikleri ile özel olarak tasarlanmış olan bez çantaların üretimleri çok kolay yapılabiliyor.

Fason Çanta Atölyesi

Çanta imalat atölyesi farklı firmalardan gelen çanta üretim taleplerine göre farklı model üretimleri yapıyor. Fason çanta atölyesi, kendisine verilen çanta modellerinin üretimlerini istenilen kalitede yapmaya çalışıyor. Girişimciler, fikir üretir ve çanta model tasarımlarını hazırlayarak fason çanta atölyelerinde üretilmesini sağlarlar. 

Üretilen çantaların pazarlanması ve yeni modellerin hazırlanması tamamen marka sahibine aittir. Fason çanta atölyeleri ürün tasarımı ve ürün satışı ile ilgilenmez. Sadece istenilen özeliklerde üretimler yapar. Fason üretimlerde çantanın tamamı ya da bazı parçalarının üretimleri yapılabiliyor. Üretim talepleri tamamen müşterinin isteğine göre yerine getiriliyor.


Fason Sırt Çantası İmalatı

Sırt çantası modelleri çok fazladır. Kullanıcı yaşına, cinsiyetine ve kullanım amacına göre sırt çantası modelleri değişiklik gösterebiliyor. Çanta imalat atölyesi olarak hizmet veren firmalar, fason sırt çantası modellerinin tümünde üretimler yapıyor. Sırt çantaları, kumaş ve deri ürünleri kullanılarak hazırlanan model tasarımında üretiliyor. 

Promosyon amaçlı üretilen sırt çantalarında marka ve logo baskılarına yer veriliyor. Sırt çantaları daha çok gençler tarafından kullanılıyor ve tercih edilen çanta modelleri kişilerin giyim tarzlarını yansıtabiliyor. Fason sırt çantası üretimlerinde, işlevsel olmasına, kalitesine ve renk seçeneklerine dikkat ediliyor. Sırt çantası üretimi talebinde bulunan firmalar, istedikleri tasarımları hazırlar ve fason çanta atölyesinde tasarımlarına uygun üretimlerinin yapılmasını isterler.

Fason sırt çantası imalatı yaptırmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlar olabilir:


  1. Malzeme seçimi: Sırt çantasının kalitesi, kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Özellikle dayanıklılık, su geçirmezlik ve hava alabilirlik gibi özelliklere sahip malzemeler kullanmanız önerilir.
  2. Tasarım: Fason sırt çantasının tasarımı, firmanızın imajını yansıtması ve kullanıcıların ilgisini çekmesi açısından önemlidir. Bu nedenle, tasarımı iyi düşünmeniz ve imalatçınızla birlikte çalışmanız önerilir.
  3. Üretim süreci: Fason sırt çantası imalatı, üretim sürecinin doğru yönetilmesi ve kontrol edilmesi ile mümkündür. Bu nedenle, imalatçınızın üretim sürecinde deneyimli olması ve iyi bir kontrol sistemi kullanması önemlidir.
  4. Sipariş miktarı: Fason üretim yaptırmak için, Sipariş miktarı önemlidir. Üretim maliyetleri azaltmak için, büyük miktarlarda sipariş etmeniz önerilir.
  5. Test ve Kontrol : Üretilen ürünlerin kalitesini kontrol etmeli, özellikle dayanıklılık, su geçirmezlik ve hava alabilirlik gibi özelliklere dikkat etmeli, ürünleri test etmeli ve eksikleri öncelikle gidermeli.


Promosyon Çanta İmalatçıları Nasıl Çalışır öğrenmek için bu yazıyı okuyun

Fason Laptop Çantası İmalatı

Çanta markaları hangi tür çanta modeli olursa olsun üretimlerinin önemli bir bölümünü fason olarak yaptırır. Fason laptop çantası imalatı, çanta maliyetlerinin daha düşük olmasını sağlıyor. Maliyetin düşük olması, marka sahibi firmanın çanta üretimi için ekstra yatırımlar yapmak zorunda kalmaması ve çanta üretimi için kurulmuş olan firmalardan yardım alarak sadece malzeme ve üretim masrafı yapmasına bağlıdır. 

Fason laptop çantaları, bez ve deri olarak farklı modellerde üretilebiliyor. Laptop çantaları üzerine de talepte bulunan firmanın marka ve logo baskıları isteğe göre yapılabiliyor. Fason üretimler, ürün taleplerinin hızlı karşılanmasını sağlar.