Yaz mevsiminin olmazsa olmazlarından biri de tatillerdir. Tatile giderken ise en önemli yanımızda olması gereken şeylerden bir tanesi ise plaj çantalarıdır. Tatili daha rahat geçirmek adına plaj çantası seçerken dikkat edilmesi gerekenler iyi bilinmelidir.

Dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Plaj çantaları gidilecek yere uygun olmalıdır. Gezi, plaj, kamp gibi alanlar için farklı modeller tercih edilmelidir.
  • Plaj çantaları geniş olmalı ve birçok eşyayı içerisinde barındırabilmelidir.
  • Havuz ve deniz gibi alanlardan eşyaları korumak adına su geçirmeyen plaj çantalarının kullanılması gerekir. Suya karşı dayanıklı çantalar seçmeye özen gösterilmelidir.
  • Farklı eşya çeşitlerine uygun gözler bulundurmalıdır. Yani bir plaj çantasının kullanışlı olması son derece önemlidir.
  • Estetik olarak mayonuzla uyumlu plaj çantaları seçmek gerekir. Bu sayede plaj şıklığını yakalamış olursunuz.
  • Doğru plaj çantası modelini bulmak da oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur.
  • Plaj çantaları dış etkenlere karşı dayanıklı ve sağlam yapılarda ve malzemelerde olmalıdır.
  • Sahillerde genellikle hafif ve kişiye kolaylık sağlayan plaj çantaları tercih edilmelidir.
  • Uzun süre kullanıma uygun ve kolay yıkanabilir plaj çantaları kullanılmalıdır.
  • Plaj çantaları yıkanabilir olmalıdır.
  • Çantaların ipleri kişinin boyuna ve pozisyonuna uygun olmalıdır ve en önemlisi ayarlanabilir şekilde olmalıdır.

Bu hususlara dikkat edildiği taktirde tatilde sizlere inanılmaz kolaylıklar sağlayacak olan plaj çantasını kolaylıkla seçmiş olacaksınız.

Plaj Çantası Fiyatları Nasıldır?


Çantaların En İyi Promosyon Malzemesi Olmasının Nedenleri
Bu yazı ilginizi çekebilir

Bu yazıda , mükemmel çantanızı seçmenize yardımcı olacak birkaç çanta düşüncesini paylaşıyoruz;


1. Sağlamlık

Satın alırken düşünmek isteyeceğiniz en önemli bez çanta faktörlerinden biri çantanızın sağlamlığıdır.

Bez çantalar farklı ağırlıkları yönetmek için derecelendirilmiştir. Bazı durumlarda, bir bez çantanın kağıtsı malzemesinin 5 poundun altında tokalaşmaya başladığını göreceksiniz. Diğer durumlarda, güçlü, sentetik malzemelerden yapılmış ve çift dikişli kulplara sahip bez çantalar sağlamdır.


2. Şekil

Niş bez çantalar, belirli bir görevi yerine getirmek için özel olarak şekillendirilebilir. Örneğin, piyasada şişeleri yerleştirmek için özelleştirilmiş ve bölümlere ayrılmış güzel şarap kutuları gördük.

Özel bir iş için özel bir şekil mi arıyorsunuz yoksa genel bir kare mi yoksa dikdörtgen mi istiyorsunuz? Çantalarınızdan ne şekilde yararlanmak istediğinizi düşünmek için biraz zaman ayırmak, belirli bir şeklin tercih edilip edilmediğini belirlemenize yardımcı olacaktır.


3. Maliyet

Günlük çantaların çoğu ucuz olduğu için çoğu insan bez çanta satın alırken maliyeti çok fazla düşünmez. Bununla birlikte, ucuz kılıflar nadiren hattın en üstündedir ve size çok uzun süre dayanmayabilir.

Çanta maliyetini etkileyen bir numaralı faktör, birazdan bahsedeceğimiz çantanızın yapıldığı malzemedir. Çantalar kanvas, naylon, pamuk, PVC, poliüretan ve daha fazlasından yapılabilir.  

Tüm bunlar, yüksek fiyatlı bir çanta görürseniz, istenen paraya değecek daha sağlam, daha çevre dostu bir malzemeden yapılmış olabileceğini söylemek içindir.


4. Stil  

Kim kötü görünümlü bir çantayla bir alışveriş merkezine girmek ister ki? Biz değil! Alışveriş yaparken çantanızın stilini değerlendirmenin değeri burada yatar.

Çoğu için, stil düşünme süreci doğal olarak gelir. Estetik açıdan hoş bir şekilde tasarlanmış ve hassasiyetlerinize uygun sportif renklere sahip bir çanta isteyeceksiniz.

Heck, birkaç moda tutkunu, kıyafetlerine bağlı olarak farklı tote stilleriyle alışveriş yapıyor!

Dışarıda birçok çanta varyasyonu olduğu için, tote çanta stilleri söz konusu olduğunda gökyüzü sınırdır. Mükemmel görünümü bulmak için gezinirken eğlenin.


5. Fiziksel Ağırlık  

İster inanın ister inanmayın, bazı bez çantalar gözle görülür bir ağırlığa sahiptir. Boş bir çantanın ağırlığının, alışveriş yaparken çanta ağırlığını dikkate alacak kadar fark edilmeyeceğini düşünebilirsiniz. Bazı çantaların rahatsız edici derecede ağır olduğunu söylediğimizde bize inanın.

Örneğin, kanvas ve bazı pamuklu torbalar, içlerinde hiçbir şey olmadan 2+ pound civarında ağırlığa sahip olabilir. Market dolu çantaları taşımaktan kendinizi rahatsız hissediyorsanız, bu fazladan 2 kilo, bir işi yapabilmeniz ile yardım istemeniz arasındaki farkı yaratabilir.

Polipropilen torbalar genellikle taşıması en kolay olanlar olarak belirtilmektedir.


6. Esneklik

Çantanız ihtiyacınız olana kadar arabanızın bagajında ​​mı kalacak yoksa şehirdeyken dışarı atabilmeniz için çantanıza sıkıca katlanmış bir bez çanta mı koymayı planlıyorsunuz? Bu soruların cevabını bilmek, bez çantanızın ne kadar esnek olması gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

Daha ağır bir kanvas çanta çok hacimli olurken, ince bir naylon torba küçük bir şekilde katlanır ve bir çantaya dikkat çekmeyecek şekilde sığabilir.


7. Kompozisyon

Çantalarda kullanılan farklı malzemelerin kullanılabilirliğini ve maliyetini nasıl etkileyebileceğine biraz değindik. Piyasadaki her çanta çeşidini gözden geçirmeyecek olsak da malzemelerin ya sentetik ya da organik kategorilere girdiğini söyleyeceğiz.

Sentetik torbalar esnek olma eğilimindedir ve hava koşullarına dayanıklıdır. Doğal torbalar güçlü ve biyolojik olarak parçalanabilir.

Hangi niteliklerin sizin için en önemli olduğunu düşünün ve ihtiyaçlarınıza uygun bir çanta seçin.


8. Kullanılabilirlik

Günün sonunda, aradığınız çantayı bulamıyorsanız, satın alamazsınız. Bu nedenle, çantanızı seçerken büyük bir faktör, yerel mağazanızda ne tür çantalar bulunduğu olacaktır.

Neyse ki, burada veya diğer çevrimiçi perakendecilerden alışveriş yaparsanız, tam olarak aradığınız çantayı elde etme şansınız çok yüksektir!



Fiyat çantada kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiklik gösteren bir etkendir. Bu yüzden plaj çantası seçerken dikkat etmemiz gerekenler fiyatına göre kaliteli ürünler almaktır. Plaj çantasının çeşidi fiyatı da değiştirir. Çantaların sahip olduğu özellikler, çeşitler, model, marka gibi hususlarda fiyat azalır veya artış gösterebilir. Fakat her bütçeye uygun plaj çantaları bulmak ve sahip olmak mümkündür. Az miktar bütçeyle kaliteli ve iş görür çantalar bulmak oldukça kolaydır.

Plaj Çantalarının Boyutları Nasıl Olmalıdır?

Plaj çantaları seçilirken boyutuna dikkat edilmelidir. Plaj çantası kişinin gideceği yere uygun boyutlarda seçilmelidir. Çok eşya gerektiren yerlerde eşyaların çoğunu içerisinde barındıran büyük boyutlu çantalar tercih edilebilir. Az eşyası olan ve büyük boylarda çanta taşımayı sevmeyenler için küçük boyutlu veya orta boylu plaj çantaları seçilebilir. Bu çantalar kişinin hareketini kısıtlamamalıdır.

Plaj Çantası Seçerken Çantanın İplerine Dikkat Edin!

Plaj çantaları seçilirken en önemli faktörlerden bir tanesi ise çantanın ip yanı kulp kısmıdır. Bu kısım çantanın rahat taşınması için gerekli ve önemlidir. Çanta kulpları yeterince sağlam olmalıdır. Çantalarda yırtık gibi olumsuz faktörler yer almamalıdır. Kulp kısımları kişinin omzunda iz bırakmamalı ve son derece kullanışlı olmalıdır. Çantanın kulp kısmı çantanın ebadına uyum sağlamalıdır. Çantadaki eşyaları taşıyabilecek kapasitede olmalıdır.

Plaj Çantası Rengi Nasıl Seçilmelidir?

Plaj çantaları farklı renklere ve modellere sahip olabilmektedir. Bazıları daha koyu renkler tercih ederken bazıları daha açık çantalar tercih edebilmektedir. Kişiler renk seçimi konusunda istediği ürünü seçebilir. Fakat üzerlerinde yer alan parçalara uygun bir çanta seçmek estetik açıdan onları daha sık bir görüntüye kavuşturur. Mayolar ve çanta aynı tonlarda ve renklerde olabilir. Üzerlerinde motif bulunmayan sade parçalar bulunmaktadır. Bu parçaların yanı sıra üzerinde motifler bulunan farklı çantalar bulmak da mümkündür. Yani kişi renk ve model seçiminde hayal gücünü ve zevkini konuşturabilmektedir.

Plaj Çantası Ne İşe Yarar?

Tatil alanlarında yanımıza almamız gereken telefon, krem, gözlük gibi özel eşyaları koymak ve onları korumak için plaj çantaları kullanılmaktadır. Bu çantalar eşyaları sudan dâhi koruyabilmektedir.


Diğer Blog Yazıları