Firmalar reklam için farklı işlemler yaparlar. Bu işlemlerden biri de promosyon ürünlerdir. Firmalar insanların günlük hayatlarında kullandıkları ürünleri promosyon olarak dağıtırlar ve kendi reklamlarını yaptırırlar. Promosyon olarak birçok ürün dikkat çekiyor. Kalem, USB, kupa bardak, ajanda, saat, anahtarlık ve çanta bunlardan bazılarıdır. Bu eşyaların içinde en fazla tercih edilen ise çantalardır. 

Kullanıldığı zaman daha fazla insanın görmesi açısından ve daha kullanışlı bir eşya olduğu için daha iyi bir reklam çeşididir. İnsanlar çantayla çıktıkları her yerde karşılaştığı yüzlerce insana çantanın üzerinde logosu olan çantanın reklamını yaparlar. Fakat promosyon olarak sunulan çantaların da kaliteli ve kullanışlı olması gerekiyor. Kaliteli ve dayanıklı bir çanta hem daha ilgi çekici olacaktır hem de kullanan insanların ihtiyacını karşılayacaktır.

promosyon çanta çeşitleri için ayrıntılı bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz

Promosyon Çanta Çeşitleri






En Fazla İlgi Gören Promosyon Çanta Çeşitleri Nelerdir?

Promosyon ürünleri arasında en gözde ürün olan çantalar insanların daha fazla ihtiyaç duyduğu ve daha fazla kullandığı ürünlerdir. 

Promosyon olarak üretilen çanta çeşitleri şunlardır;

  • Bilgisayar çantası
  • Sırt çantası
  • Spor çantası
  • Kol çantası
  • Evrak çantası
  • Bel çantası
  • Seyahat çantası

Bu çantalar gibi birçok çanta promosyon olarak sunulabilir. Bu çantaların her biri farklı amaçlar için farklı alanlarda kullanılıyor. Firmalar kendi alanlarına göre bu çantalardan sipariş verebilirler. Veya daha fazla kullanılan çantalar da tercih edilebilir.

Bilgisayar çantaları genellikle sürekli iş seyahatine çıkan personeller ve iş insanları için uygun bir modeldir. Bu çantalar elle taşımalı bir modeldir. Çanta içerisinde bilgisayar konulacak boyutlarda üretilmelidir. Ayrıca çantanın içine bir ajanda ve evrak bölümü de olmalıdır. Çantanın görünür bir yerinde kalem konulacak bölmenin de olması çantayı daha kullanışlı hale getirecektir. Bilgisayar çantası dıştan şık bir görünüme sahip iç hacmi de geniş olmalıdır. Çantayı kullanacak olan kişi bilgisayar, evrak ve ajanda gibi malzemeleri zorlanmadan yerleştirebilmelidir.

Sırt çantası günlük hayatta en fazla kullanılan çanta çeşididir. Bu çantalar spor çantası, seyahat çantası ve dağcılık çantası olarak ta kullanılabiliyor. Sırt çantası ağırlığını fazla hissettirmeyen ve taşınması rahat olduğu için büyük bir kitle tarafından tercih edilir. Sırt çantasının kullanımı ne kadar rahat ve kolay olursa o kadar fazla kullanılır. Sırt çantaları iç hacmi geniş olmalıdır. Çantada farklı bölmeler olmalı ve kullanım amacına göre insanların ihtiyacına karşılık vermelidir. Özellikle dağcılık, kamp ve av çantası olarak kullanmak isteyen kişiler bu çantaları ihtiyaçları olan tüm malzemeleri içine koyarak kullanmalıdırlar. Yine sırt çantaları içine fazla ürün konulacağı için ekstra sağlam ve kaliteli olmalıdır.

Spor çantaları çok basit bir görünüme sahip olsa da küçük dokunuşlar ile daha güzel bir görünüme kavuşturulabilir. İnsanların spor salonlarına veya halı sahalara giderken kullandıkları bu çantalara spor için hazırladıkları kıyafetleri koyarlar. Bu çantalar sırt çantası, omuz çantası veya el çantası şeklinde üretilebilir. Bu üç model de kullanışlıdır ve binlerce insan tarafından kullanılıyor. Sırt çantasında da birkaç bölüm olmalıdır. Özellikle ayakkabılar ve terli kıyafetlerin temiz kıyafetler ile aynı bölüme koymamak için farklı bölmelere ihtiyaç duyulur. Ayakkabı için zaten ayrı bir bölüm bulunuyor.

Kol çantası bayanların en çok özen gösterdikleri modeldir. Bayanlar farklı model ve renklerde birden çok çantası bulunur ve günlük kıyafetlerine göre değiştirirler. Kol çantası promosyon ürünler arasında fazla kullanılmaz. Bunun nedeni ise bayanların zevklerinin farklı olması ve promosyon olarak üretilen modellerin fazla tercih edilmemesidir.

Evrak çantası promosyon ürün olarak kullanılmaya en müsait çantalardan biridir. Son yıllarda üretilen evrak çantalarının neredeyse tamamı promosyon ürün olarak üretilmiştir. Bilgisayar çantaları evrak çantası görevi de yapıyor fakat toplantılarda evrak yoğunluğunun fazla yaşanması ve evrak taşımada bu çantalar kullanılıyor. Evrak çantaları sadece el ve omuz destekli taşınabilir. Çanta genelde iki veya üç bölümden oluşur. Bu ölümlerin birinde kalem yeri de olur. Ayrıca bazı modellerde hesap makinesi bölmesi bile oluyor.

Promosyon ürün olarak üretilen seyahat çantaları normal büyüklükten biraz daha küçük olur. Bu çantalar genellikle kısa süreliğine fazla eşya gerektirmeyen seyahatler için idealdir. Fazla eşya götürülecek gezi ve seyahatlerde de şahsi eşyaların konacağı çanta olarak değerlendirilebilir. Küçük ve şık bir promosyon çanta firmanın reklamını büyük kitlelere yapabilir.

Bir promosyon çanta nasıl üretilir?

Promosyon Çantalar Nasıl Üretilir?






Promosyon Çantaların Genelde Üretildiği Malzeme Nedir?

Promosyon çantaların daha sağlam ve kullanışlı bir model olması için üretim aşaması ve üretim malzemelerinin de kaliteli olması gerekiyor. Promosyon ürünlerde kullanılan hammaddelerin başında Suni deri ve kumaş gelir. Bu ürünlerin hem kullanışlı hem de daha ekonomik olması firmalar tarafından daha fazla kullanılmalarına neden oluyor. Kumaş diğer hammaddelere göre biraz daha az ömürlüdür. Üretilen çantanın daha uzun ömürlü olması için suni deri veya deri ürünler seçilmelidir. Promosyon çantalara fazla önem gösteren firmalar genellikle deri ürünleri kullanıyorlar. Deri ürünler firmanın reklamını daha olumlu yaparlar. Ve firmanın büyüklüğünü gösterme açısından bu değerli ürünler tercih edilebilir. Ayrıca keten, goblen, sentetik promosyon çantaların üretiminde kullanılan diğer hammaddelerdir.

Promosyon Çantaların Fiyat Aralıkları?

Promosyon olarak sipariş verilen çantalarda farklı fiyat uygulaması oluyor. Bu siparişler genellikle çok sayıda olduğu için ürün birim fiyatlarında ekstra indirimler uygulanıyor. Promosyon çantalarda uygulanacak fiyatları etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir;

  • Promosyon çantalarda sipariş verilen çanta modeli fiyatı etkileyebilir.
  • Promosyon çantalarda sipariş sayısına göre fiyatlar değişiyor.
  • Promosyon çantalarda hammadde fiyatları etkileyebilir.
  • Promosyon çantalarda çantanın fonksiyonu fiyatları etkiler.

Ayrıca bu çantaların üretiminde işçilik giderleri de fiyatların belirlenmesinde etkilidir. Bazı çantaların üretim aşamasında fazla işçilik olabiliyor. Özellikle fazla parçanın dikiminde işçilik giderleri fazladır. Bu durumlarda da işçilik giderleri çanta fiyatlarına yansıtılır.






Promosyon Çanta İmalatında Teslimat Zamanları?

Firmalar promosyon olarak belirledikleri modellerin üretimine kısa bir süre içerisinde başlanır. Üretici firma bu çantaların üretimi için hammaddesini hazırlar ve üretime dahil eder. Üretim için kesilen parçalar dikiş atölyelerinde dikilmeye başlar. Dikilen parçalara eğer varsa fermuar ve çıtçıt takılır. Dikiş ve üretim aşaması kalite kontrolden geçtikten sonra kullanıma hazır hale getirilir ve paketlemesi yapılır. Bu üretim aşaması belli bir süreden oluşur. Verilen sipariş sayısına göre de uzayabilir. Promosyon çantalarda genellikle bu aşamalar göz önünde tutularak bir hafta ile iki hafta arasında bir süre verilebilir. Firmaların verecekleri sayının yüksek olması süreyi uzatabilir.

Baskılı Promosyon Çantaların Baskı Tipleri?

Promosyon çantalarda firma logoları basılı olur. Bu logolar farklı stillerde çantalara işlenir. Logonun daha sağlam bir şekilde baskı yapılması uzun bir süre çıkmamasını sağlar. Bu şekilde firmalarda reklamlarını daha uzun süre yapabilirler. Promosyon çantalarda logolar çantanın görünür bir yerinde ve uygun bir büyüklükte olmalıdır. Fazla büyük olan logolar itici bir görünüme sahipken küçük logolar da fazla dikkat çekmez. Logolar dikiş yoluyla veya yapıştırma yoluyla çantalara işlenir. Çantalarda üretimde kullanılan malzemeye göre logolar işlenir. Dikiş yoluyla işlenen logo maliyeti biraz fazladır fakat daha sağlam ve kalıcı olur.