Baskılı Bez Promosyon Çantalar

Yeniden kullanılabilir, çevre dostu özel bez çantalardan daha iyi bir alışveriş asistanı var mı ? Ayrıca evden işe hantal ofis ihtiyaçlarını taşımak ve rüya gibi bir tatil için bavullarımıza sığmayan tüm kıyafetleri paketlemek için kullanabiliriz. Yıllar geçtikçe, çantalara o kadar alıştık ki, tek kullanımlık çantalar geçmişte kaldı.

Ama en sevdiğimiz taşıma eşyaları nasıl ortaya çıktı? Torbaların tarihi nedir ve şirketler bugün bunları üretmek için hangi üretim süreçlerini kullanıyor? Gelin her şeyi tote ile inceleyelim ve bu çantaları daha iyi tanıyalım.



Bez Çantaların Kısa Tarihi

Bazı hesaplara göre, tote kelimesi 17. yüzyıldan beri var olmuştur. Ancak bu, en sevdiğimiz taşıma çantalarının o kadar uzun süredir etrafta olduğu anlamına gelmiyor. Yine de kökenlerini, " yığmak ve taşımak " anlamına gelen eski Swahili kelimesi " tuta "ya borçlu görünüyorlar .


Promosyon çantalara gelince , çok daha sonra geldiler - 1886 civarında. Hikayeye göre, Jasper Meek adlı bir gazete sahibi, çok az müşteri varken veya hiç müşteri yokken matbaalarını çalışır durumda tutacak bir şeye ihtiyaç duyuyordu. Çuval bezi çantalarına yerel bir ayakkabı mağazasının adını yazdırma fikrini buldu.


Daha sonra mağazasını ziyarete gelen tüm müşterilere bu çantaları ücretsiz olarak dağıtırdı. Böylece hem Meek hem de ayakkabı mağazası sahibi Cantwell kâr elde etmiş görünüyordu. Sonunda promosyon bez çantalar doğdu ve o zamandan beri reklam sahnesini terk etmedi.


 

Bu yazı ilginizi çekebilir. 
Promosyon Toptan Çanta Siparişi Nasıl Verilir Rehberi


Şirketler Bugün Nasıl Bez Çanta Üretiyor?

Hem pratik araçlar hem de promosyon ürünleri olarak bez çantaların ne kadar popüler olduğu inkar edilemez . Ancak onları gün boyu yanımızda taşısak bile nasıl tasarlandıklarından pek emin olamayabiliriz. Öyleyse, bez çanta üretim adımlarının her birine daha derinden dalalım.


1. Adım

Bir bez çanta tasarlamanın ilk adımı, boyutunu belirlemektir. Bugün, bez çanta pazarı, küçükten çok büyük çantalara kadar her çeşit çanta boyutuna sahiptir. Üretici, çantası için mükemmel boyutları seçtikten sonra, ilk kesimleri yapma zamanı geldi.


Böylece, üretici bir parça kumaş alır ve istenen tabaka boyutunu keser. Burada önemli olan kumaş artıklarını atmamaktır. Devam ederken, sonraki adımlarda kullanışlı oluyor - ve kelimenin tam anlamıyla öyle.


2. Adım

Üreticinin daha sonra sakladığı küçük kumaş parçaları, ikinci adımda asıl amaçlarına hizmet eder. Burada tasarımcı onları yaklaşık 16 inçlik iki uzun şeridi kesmek için kullanıyor. Şimdiye kadar tahmin etmiş olabilirsiniz - kayışlar, çantalarımız için kulplar sağlayacaktır.


Yine de tasarımcı, kolları farklı bir kumaş türü kullanarak yapmayı seçebilir. Alternatif olarak, çantayı daha fazla öne çıkarmak ve daha çekici hale getirmek için farklı bir kulp rengi bile seçebilirler. Üreticinin asla şaka yapmaması gereken tek şey, söz konusu kulpların eşit büyüklükte ve sağlam olmasıdır.


3. Adım

Üçüncü bez çanta üretim adımı, ana kumaş parçasının sabitlenmesiyle ilgilidir. Böylece üretici, gelecekteki çantasının alt ve yan bölümünü manipüle etmeye çalışacaktır. İlk olarak, ana kumaşı katlayacaklar ve tüm açık kenarlara yeterli erişimi sağlayacaklar.


Ardından üretici, kumaşı sabitlemek için kenarlarını birbirine iğneler. Başlangıçta bunu, yeterli dayanıklılığı sağlayacak pimler kullanarak yapıyorlar. Daha sonra, katlanmış kenarları dikmeye geçerler, ardından pimleri çıkarmakta serbesttirler.


4. Adım

Torbanın kenarları birbirine dikildikten sonra üretici bir sonraki adıma geçer. Çanta üretim sürecinin bu kısmı, uzun ömürlü tasarımlar oluşturmak için çok önemlidir. Burada üretici, kritik dayanıklılık için tüm bölümleri güvence altına almaya çalışır.


Bu nedenle, bez çantanın köşelerini, özellikle de alt kısımlarını dikmeye özellikle dikkat ederler. Bu adımı takip etmemek, büyük olasılıkla tüm ağır eşyalarımızı taşıyacak kadar güçlü olmayacak bir çantayla sonuçlanacaktır. Bu tür çantalar daha kolay yırtılıp yırtılacak ve değerli eşyalarımız için yeterli güvenliği sağlamayacak.


5. Adım

Sonunda, üreticinin önceki adımı sadece tutamaç bölümünde tekrarlaması gerekir. Gittikçe, kulpların dayanıklılığı, çantanın ana gövde kumaşı kadar önemlidir. Kulplar yeterince güçlü değilse yırtılabilir ve çantamızın hızla elimizden kaymasına neden olabilir.


Bunu önlemek için üretici, kulpların düzgün bir şekilde dikilmesine dikkat eder. Sadece dikişsiz dikişlerle, onlara yüklediğimiz her şeye dayanmaya hazır çantaları yapacaklar.


Son düşünceler

Yaklaşık 200 yıldır var olmalarına rağmen, bez çantalar en yakın iş ortaklarımız olmayı başardılar. Bugün onları market alışverişi yapmak, paketlemek ve değerli eşyalarımızı bir yerden bir yere taşımak için kullanıyoruz. Ve onları hafife almaya başladıysak, bir bez çanta üretmenin düşündüğümüz kadar kolay olmadığını bilmeliyiz. Tüm eşyalarımızın güvende olacağı bir bez çanta oluşturmak için üretim süreci çok zaman ve özveri gerektirir.

Özel alışveriş çantaları , logolu pamuklu çantalar , baskılı ipli çantalar ve markalı çantalar dahil olmak üzere logo baskılı çanta yelpazemizi keşfedin . Bunu yaparken, çalışanlarınıza ister işyerinde ister dışarıda olsunlar her gün kullanabilecekleri bir araç sağlayabilirsiniz. Şimdi 0(212) 505 13 88 numaralı telefondan bize ulaşın  veya  seçimimizle ilgili herhangi bir sorunuz varsa bugün bize e-posta gönderin . Ekibimiz, sadık çalışanlarınız için mükemmel kişiselleştirilmiş çantaları seçmenize ve sipariş etmenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!