Bir seyahate çıkmayı planlarken, çoğu insan neyi paketleyeceğini düşünerek zaman harcar, eşit derecede önemli bir yönü unutur - eşyaları taşımak için çantayı veya valizi. Seçtiğiniz seyahat çantanızın uzun zamandır beklenen seyahatinizi yapabileceğini veya bozabileceğini biliyor musunuz? Seyahat için en iyi çantayı seçerken, pek doğru gelmeyen bir şeye razı olmanıza gerek yok.


İster kısa bir hafta sonu için ister yurtdışında daha uzun bir şehir tatili için gidiyor olun, en iyisi kişisel tarzınıza uymakla kalmayıp aynı zamanda düzenli kalmak ve eşyalarınızı zahmetsiz ve güvenli bir şekilde taşımak söz konusu olduğunda tüm kutuları işaretleyen bir seyahat çantası seçmektir . Hafta sonlarından deri çantalara ve el bagajlarına kadar, kaçışınız için doğru çantayı nasıl seçeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


1. Ne büyüklükte bir bagaja ihtiyacım var?

Seyahat ederken boyut önemlidir, bu nedenle göz önünde bulundurmanız önemlidir - hangi boyutta bagaja ihtiyacım var? Sadece kısa bir yolculuk olduğu için, başka bir ülkeye taşınıyormuş gibi görünen bir çantaya ihtiyacınız yok, ancak yanınıza almak istediğiniz her şeyi sığdıramazsanız kendinizi boğuk bulabilirsiniz. Tatlı nokta boyutunu bulmak anahtardır.


2. Su geçirmez çanta mı değil mi?

Su geçirmez bir seyahat çantası seçmeye gelince insanlar genellikle çitin üzerindedir. Bunun ana nedeni, su geçirmez çantaların normal çantalardan daha pahalı olma eğiliminde olmasıdır. Genellikle bunların tamamı, üretimlerinde kullanılan malzeme ve yapıya bağlıdır. Ancak hava koşullarının önceden tahmin edilemediği bir yere (yağmur ve kar) seyahat ediyorsanız, su geçirmez bir hafta sonu almayı düşünün.

Oldukça kuru olması gereken bir yere seyahat ediyor olsanız bile, beklenmedik bir sağanağın ne zaman meydana gelebileceğini asla bilemezsiniz. Su geçirmezlik, giysilerinizin ve diğer değerli eşyalarınızın seyahat çantanızda kuru kalmasını sağlamanın anahtarıdır. Su geçirmez malzemeler, torbanın kendisinde su hasarı konusunda endişelenmenize gerek kalmamasını sağlar.

Deri çantaların harika yanı, onları da kolayca su geçirmez hale getirebilmenizdir. Önceden uygun temizlik ve şartlandırma şarttır, ancak bu yine de bir deri çantanın düzenli bakımı ile birlikte gider, bu yüzden yapılması oldukça kolaydır. Ayrıca deri çantanızın her zaman harika görünmesini sağlar.


3. Dayanıklılık anahtardır

Seyahat çantanızın uzun süre dayanmayacağını fark etmekten daha kötü bir şey yoktur. Bütçe seçeneği tercih etmek cazip gelebilir, ancak yeni seyahat çantanızı bir veya iki defadan fazla kullanmak isteyip istemediğinizi kendinize sormalısınız.

Birinci sınıf bir deri haftasonuna yatırım yapmak sürdürülebilir bir seçimdir. Sık sık çanta değiştirme zahmetinden kurtulacak ve tüm seyahatleriniz için güvenilir bir yol arkadaşı olacak zamansız bir parça alacaksınız. 


Premium çantalar, temel cadde seyahat çantalarından daha pahalıya mal olma eğilimindedir, ancak objektif olarak görmek için bir fiyat dağılımına bakmaya değer. Normalde, premium bir çanta, çok basit bir çantadan iki ila üç kat daha yüksek bir fiyat noktasından başlayacaktır. Ama birinci sınıf bir çantanın size ömür boyu hizmet edebileceğini düşünürseniz, o kadar da kötü değil, değil mi? Bunun da ötesinde, kullanılan yüksek kaliteli malzemeleri ve birinci sınıf çantaların genellikle uzman ustalar tarafından el yapımı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun. Bu şekilde çantanızın dayanıklı olacağını ve sürdürülebilir işletmeleri destekleyeceğini bilirsiniz. 


4. Çantanın özelliklerini kontrol edin

Seyahat çantanızdan en iyi verimi almak için belirli özelliklere sahip bir erkek seyahat çantası satın almalısınız. Bu özellikler, çantayı kullanırken rahatlık ve rahatlığın keyfini çıkarmanızı sağlayacaktır. Kişisel tercihlerinize neyin uyduğuna bakmak her zaman en iyisidir. İşte göz önünde bulundurmanız gerekenler: 


Bölmeli ve cepli seyahat çantası: 

Hafta sonu çocuğunuzun fazladan bölmesi olup olmaması sizin için önemli mi? Hafif seyahat ediyorsanız, sadece ana bölmesi olan bir çantaya gidebilirsiniz, ancak yanınızda daha fazla eşya seyahat ederken, ekstra iç ve dış bölmeleri olan bir çantayı tercih etmelisiniz. Bu , çantadaki eşyalarınızı erişilebilir bir şekilde düzenlemenizi ve düzenlemenizi sağlayacaktır  . 

Bölmeler ve cepler sayesinde, ihtiyacınız olduğunda her şeyi nerede bulacağınızı kolayca bilebilirsiniz. Bu, seyahat stresini azaltır ve işleri daha kolay hale getirir. Ayrıca bu, dizüstü bilgisayarlar, kameralar, tabletler ve daha fazlası gibi elektronik cihazlar için ek koruma sağlar.


Sonuç olarak

İster sık ​​sık hafta sonu gezilerine çıkın, ister kısa gezileri minimumda tutun, doğru çantayı seçmek bu deneyimi sizin için daha da keyifli hale getirecektir. Dahası, seçtiğiniz bir çantanın size bir veya iki seyahatten daha uzun süre hizmet vereceğini bilmek harikadır - güvenebileceğiniz bir çanta seçin.


Dİğer Blog Yazılarımız

En Çok Satan Soğutucu Çantaların Özellikleri