İlk çanta projenize başlamak size büyük bir görev, heyecan verici bir macera veya karmaşık gelebilir ve nereden başlayacağınızdan emin olamayabilirsiniz, muhtemelen bu yüzden buradasınız! Çantanızın teslimine kadar olan promosyon çanta üretim sürecinin her aşamasını özetleyen bu basit kılavuzla size yardımcı olalım.

Her aşama bir önceki aşama tamamlanmadan bitirilemez. Bu biraz masa oyununa benziyor ve promosyon çantanız da bitiş çizgisi! İşte nasıl çanta yapılacağı.

Türkiye, İstanbul'daki deneyimli ekibimiz, uzun yıllardır promosyon çanta yapan harika bir grup insandan oluşmaktadır. Muhtemelen içimizden biri yapmak istediğiniz promosyon çanta tarzını yapmış olacak ve bilgimizi projenize uygulayacaktır. Bize sunduğunuz bir konsepti yapmadıysak, sorun değil! Deneyelim ve bundan keyif alalım.

Bu yazı ilginizi çekebilir. 

1. Taslak

Her promosyon çanta projesi, çanta ilhamı ve tercihlerini içeren bir taslak veya ruh hali panosu ile başlar. Bir promosyon çanta yapmak için çoğaltmak ve kendi promosyon çantanızı yapmak istediğiniz bir çantanız olabilir mi? Bu bir noktada bir taslak olarak başladı.

Bize ne aradığınızı açıklamak için açıklamalı ilkel bir çanta çizimi gönderebilirsiniz ve gerekirse öneri ve alternatifleri içeren bir tasarım görseliyle bunu sizin için resmileştirebiliriz.

Bu aşamadaki diğer hususlar arasında çantanın ne için olduğunu tanımlamak, amacı ne olacak? Kim kullanacak? Bu, çanta için en iyi kumaşı veya çantayı kapatmak için en iyi bağlantıyı belirlemeye yardımcı olan bir fikrin temelidir.

2. Seçilen bileşenler ve kumaş

Çanta donanımı ve kapakları dikkate alındı

promosyon çantanın neye benzeyeceği, hangi boyutta olması gerektiği, nasıl kapatılacağı ve kayışların uzunluğu üzerinde çalıştıktan sonra çanta ne tür bir kumaştan yapılacak? Ne tür kayışlara sahip olacak? PU mu yoksa pamuklu dokuma mı? Bir ya da iki kayış olacak mı ve bunlar uzun mu kısa mı yoksa her ikisi de mi olacak?

 Kumaş seçimi, çantanın amacına ve bütçenize göre belirlenecektir. Gezegen dostu bir çanta için Fairtrade organik pamuğu seçebilirsiniz ve 4 oz'dan başlayıp 24 oz'a kadar çıkan bir dizi ağırlık arasından seçim yapabilirsiniz, ancak bütçeniz yalnızca orta sınıf bir ağırlığa uygun olabilir. Kumaş ne kadar ağır ve kalınsa, o kadar pahalıdır.

Bu aşamada donanım da dikkate alınır. Çantayı kapatmak için kayışlarda toka var mı? Bir cebi kapatmak için markalı metal çıtçıtlar veya Pantone uyumlu çıtçıtlar?

Bu unsurların tümü başlangıçta seçildiğinde, çanta için gereken kumaşa ve sipariş etmek istediğiniz birim sayısına ve detaylara göre projenizi teklif edebiliriz.

3. Kağıt kalıbı

Çanta planı oluşturulur

Promosyon Çantanızın neye benzeyeceğini, ne kadar büyük olacağını ve nelerden yapılacağını belirlediniz. Proje teklifiniz onaylanacak ve niyetinizi başlatmak için bir depozito ödediniz. Daha sonra çantanın kağıttan bir kalıbını çıkaracağız ve nereye katlanacağını, panellerin ölçülerini ve dikiş paylarını belirleyeceğiz. Fermuarlar ve düğmeler için konumlandırma yapılacak ve çantanızın gerçek hayatta nasıl görüneceğine dair daha doğru bir görüntü kağıt üzerinde oluşturulacaktır. Bu, daha sonra olacaklar için çanta kalıbı veya planıdır.


4. El örneklemesi

Tek seferlik bir numune elle yapılır

İlk aşamada size çantayı ne için istediğinize, ne içermesi gerektiğine, ne kadar ağırlığa dayanması gerektiğine ve boyutunun ne olması gerektiğine dair sorular sorduktan sonra, sizden çantayı teklif etmek ve numune almak için yeterli bilgiyi toplamış olacağız.

Binlerce promosyon çanta üretmeye başlamadan önce, çantanın fiziksel bir örneğini yapıyoruz. Bu numune, uzman numune üreticimiz tarafından elle yapılır. Çantanızın iki numunesi için yeterli kumaşı ve çantanızın üretim öncesi numunesini yapmak için gereken diğer aksesuarları sipariş edecek ve kesecektir.


Çantayı yaptıktan sonra size kurye ile gönderiyoruz.

Numune, çantayı kanlı canlı görmenizi sağlar. Teslim aldığınızda, geri bildirimlerini almak için müşterinize gösterebilirsiniz. İstenen içeriklerin doğru şekilde oturup oturmadığını görmek için kullanmanız, telefonunuzu telefon cebine koymanız, omzunuza asmanız ve omuzlara oturacak kadar uzun olup olmadıklarını görmeniz çok önemlidir (ceketinizi giyin, çantayı evinizin dışında kullanacağınız için ceketiniz varken deneyin), belki de kayışların ayarlanabilir olması gerekiyordur ve bunu daha önce düşünmemişsinizdir).  

Numunenin bir üretim hattında veya makinede değil, elle yapıldığına dikkat etmek önemlidir, bu da daha büyük miktarlarda tutarlılık sağlar. Numune için kullanılan kumaş veya donanımın bir defaya mahsus olacağına dikkat etmek de önemlidir. Aynı kumaş türü olacaktır, örneğin 7 oz doğal pamuk olabilir. Sipariş edilecek ve 7oz pamuk makaradan kesilecektir, ancak sadece numune için yeterli olacaktır. Tam üretimdeki kumaş farklı bir partiden ve çok az farklı olacaktır veya donanım, tam üretim için daha büyük bir partiden satın alındığı ve numune, numune aşaması için pazardan satın alınan tek seferlik kumaşlardan yapıldığı için marjinal olarak farklı olabilir. Çoğu kumaş doğal bir kaynaktan elde edilir ve sentetikler bile partiler halinde üretilir ve bu nedenle üretim öncesi numuneler tam üretimden çok az farklılık gösterebilir.


Boya örnekleri

Bazı durumlarda, kumaş Pantone uyumludur. Çantayı stok bir renkte örnekleyeceğiz ve size Pantone referansına göre boyanmış kumaş örnekleri göndereceğiz. Renk örnekleri arasından Pantone referansınıza en yakın olduğunu düşündüğünüz renk tercihinizi seçeceksiniz. Seçim sizin.

Kumaşın boyanması 6-8 hafta sürebilir. Bu kadar zamanınız yoksa ve boyanmış çantaya daha erken ihtiyacınız varsa, kumaşın üzerine baskı yapabilir ve renk eşleştirmesi yapabiliriz, böylece çantanın dışı istenen renkte ve çantanın içi beyaz olacaktır.


5. Tasarım revizyonları

Örneklemin değerlendirilmesinin ardından yapılan değişiklikler

Bazen bu aşamada, nihai çantayı doğru hale getirmek için küçük ayarlamalar yapılır. Bir bez promosyon çantada cepler büyütülebilir ya da küçültülebilir, bir alışveriş çantasında köşebentin derinliği artırılabilir ya da içindekileri daha iyi düzenlemek için iç bölmeler eklenebilir. Nadir durumlarda, çanta ilk seferde doğru değilse tekrar numune alırız. Örneğin, bir yanlışımız varsa, ücretsiz olarak tekrar numune alırız. Çantanın özelliklerinde büyük değişiklikler yapmak istiyorsanız, tekrar numune almak için sizden ücret talep edebiliriz.



6. Tam sipariş için hesaplanan ve miktar olarak tedarik edilen kumaş

Numunenin onaylanması üzerine kumaş tedarik edilir

Numune, kağıt kalıp bir plan olarak kullanılarak hazırlanır. Kumaş doğru bir şekilde hesaplanır ve diğer ayrıntılar da rafine edilir. Çantanın bir fermuarı varsa, fermuarın uzunluğu tanımlanır ve miktar olarak tedarik edilir. Fermuar Pantone uyumlu ise, bu aşamada üretilecektir.  Çantada kabartmalı popperlar varsa, bunlar nihai çanta konstrüksiyonuna monte edilmeye hazır olarak kendi üretim süreçlerine başlayacaktır. Dokuma etiketler, emaye rozetler veya çantalar için kişiselleştirilmiş fermuarlar da numune sizin tarafınızdan onaylandıktan sonra bu aşamada üretilecektir.  Boyanmakta olan kumaş şimdi başlayacaktır. Kumaş satın alınır ve boya fabrikasına gönderilir ve sizin tarafınızdan onaylanan renk örneğine göre boyanır. Kurutulur, hazırlanır ve daha sonra rulo haline getirilerek bir sonraki aşamada kesilmeye hazır olarak fabrikaya geri gönderilir.



7. Kumaş deseni kesimi

Her panel için desen oluşturulur

Toplu olarak sipariş edilen kumaş elimize ulaştığında, kesim makinesi için desen şablonu oluşturulur ve kumaş kesilerek ekibin bir üyesi tarafından izlenir. Bu, minimum 250 adetten 10.000+ adete kadar tüm promosyon çantalarda doğruluğu ve tutarlılığı garanti eder.

Çantanın birçok paneli olabilir, bu nedenle her bir panel, birlikte dikilmesine izin vermek için her biri küçük bir kenar boşluğu olacak şekilde boyutuna göre kesilecektir. Bir A4 bez çantanın ön ve arka panel olmak üzere iki paneli olacaktır. Daha büyük bir alışveriş çantası, bir bez çantada görülen aynı ön ve arka panellere sahip olacaktır, ancak aynı zamanda, yapım sırasında dikişlere izin vermek için doğru boyutta kenar boşluklarıyla doğru şekilde kesilmesi gereken bir köşebent ve yan panellere de sahip olacaktır.


8. Bireysel paneller üzerinde baskı ve dekorasyon

Baskısı yapılan torba paneller dekoratöre gönderilir

Şimdi paneller boyutlarına göre kesilir, yazıcıya veya dekoratöre gönderilir.

İlgili dekoratör, paneller üzerine yorumlanacak resmi bir EPS dosyası ve Pantone renk referanslarını içeren bir referans görseli olarak kabul eder ve paneller şartnameye uygun olarak dekore edildikten sonra inşa edilmek üzere geri gönderilir.


9. Üretim hattı planlaması

Fabrika programı çanta projenizi içerir

Çanta panellerinin dekorasyonu ve çanta için aksesuar tedarikinin yanı sıra, üretim hattı planlaması da yapılacaktır. Siparişteki birim sayısı, çantanın yapımında yer alan adımlar, baskı veya boyamanın ne kadar süreceği ve teslimat için son tarih dikkate alınacaktır. İstenen teslimat adresinden yola çıkarak, siparişin ne zaman paketlenmesi gerektiğini, kalite kontrol denetimini ve çantanın birlikte dikilmesine kadar olan süreci hesaplayacağız.

Çanta başına dikiş istasyonu sayısı, hangi bölümlerin birlikte dikileceği ve kaç kişi tarafından dikileceği belirlenecektir. Rozetleri kimin dikeceği ve fermuarların nereye dikileceği, iş üretime yerleştirilirken göz önünde bulundurulacaktır. İşiniz işlenirken birlikte dikilen ve sürecin farklı aşamalarında olan başka çanta projeleri de olacaktır, bu nedenle üretim müdürümüz işinizi üretime yerleştirirken tüm bunları göz önünde bulunduracaktır.


10. Bireysel bileşen montajı

Kumaş paneller, fermuarlar, kopçalar ve kulplar hazırlanır

Şimdiye kadar, çanta için sipariş edilen tüm aksesuarlar elimize ulaştı. Kumaş boya fabrikasından geri döndü, baskı makinesi tüm basılı panelleri iade etti, nakış tamamlandı ve donanım geldi ve satın alma siparişine göre kontrol edildi. Tüm bileşenler çanta projenize tahsis edilir ve fabrika katındaki ilgili montaj istasyonlarına dağıtılmaya hazır bir bekletme alanında depolanır.


11. İnşaatın tamamlanması

Tüm çanta elemanları bir araya getirilmiştir

Çantanın tüm unsurlarını bir araya getirmek bir ekip işidir. Panellerin kesilmesinden dekorasyonuna ve hepsinin birlikte dikilmesine kadar. Montaj istasyonlarında ve hepsini daha önce yapmış deneyimli insanlardan oluşan bir ekip tarafından yapılır. Onların yapmadığı bir çanta yoktur. Her kişinin çanta için bir planı ve takip etmesi gereken bir şablonu vardır. Görevlendirildikleri unsurların her biri için uymaları gereken bir en iyi uygulama örneği vardır ve üzerinde çalıştıkları bölümün bu örnekle tam olarak aynı olmasını sağlarlar.

12. İlk aşama kalite kontrolü ve gevşek ipliklerin kesilmesi

İnce ayrıntılara gösterilen özen rafine edilmiştir

Kalite Kontrol Müdürü, üretim sürecinin çalıştığının ilk kontrolü için üretim hattından çıkan ilk torbaları kontrol edecektir. Daha sonra montaj başlar. Gevşek iplikler işlem sırasında kısa kesilir ve kalite ekibinden biri sipariş monte edilirken ilerlemeyi izler, baskı yönü, yerinde donanım, doğru yöne bakan fermuarlar, sap uzunluğu hassasiyeti, güçlendirilmiş sap dikişi, astarlar dahil, cepler doğru şekilde ve doğru panelde vb. içeren bir kontrol listesi olacaktır.


13. Kalite kontrol

Paketleme ve sevkiyat öncesi son kontroller

Artık tüm torbalar yapıldığına göre, son kalite kontrol kontrolüne başlanacaktır. Çantalar tamamlanmıştır ve spesifikasyon dahilindeki tüm unsurları içermelidir. Kalite Kontrol Müdürü ve ekibi siparişin bir kısmını kontrol listesine göre inceleyecektir. Bitmiş siparişten rastgele torbalar alınacak ve torbaların açıklanan spesifikasyona uygun olduğundan ve aynı zamanda mükemmel bir şekilde tamamlandığından emin olmak için kontrol edilecektir. Gevşek iplikler ve kusurlu baskılar tolere edilmeyecektir.

Üretim sırasında ve 5000 adedin üzerindeki siparişlerde paketlemeden önce monte edilmiş torbaları incelemek için uluslararası üne sahip bir dış denetim ekibi kullanıyoruz. Bir denetim sırasında nelerin kontrol edilmesini istediğinizi belirtebilirsiniz.


14. Ütüleme

Kırışıklıkları gidermek için çantalar buharda pişirilir veya ısı ile preslenir

Sipariş tamamlandıktan ve kalite kontrolden geçtikten sonra, torbalar ütülenir ve paketleme için katlanır. Torbalar asılacak ve gerekirse düz olarak buharda pişirilecek veya sipariş spesifikasyonuna uygun olarak katlanacaktır. Üretim sırasında torbalara bir salıncak etiketi eklenmesini istemiş olabilirsiniz ve bu, torba paketlemeye hazırlanırken bu aşamada eklenebilir, böylece salıncak etiketi katlama sırasında düz durur ve korunur. Torbaları teslim aldığınızda içindekilerle doldurmayı kolaylaştırmak için bir kapatma mekanizmasına sahiplerse, torbaların açık bırakılmasını belirtmiş olabilirsiniz, bu aşamada bu işlem yapılacaktır.


15. Nakliye

Promosyon çanta siparişi kargo yoluyla taşınıyor

Kargo yoluyla gönderilecek 500 adedin üzerindeki siparişler için nakliye fiyatı veriyoruz. Bu hem sizin için uygun maliyetli hem de çevreye karşı daha nazik bir yöntemdir. Teslimatın 5-6 hafta sürmesini bekleyebilirsiniz ve deniz yoluyla göndermenin çevreye etkisi, daha hızlı olan kargo yoluyla göndermeye göre çok daha az müdahalecidir. Hindistan'dan her 2 haftada bir nakliye konteyneri ihraç ediyoruz ve siparişinizin sevkiyata hazır hale gelir gelmez gönderileceğinden emin olabilirsiniz. Birleşik Krallık'a ulaştığında, ambalajından çıkarılıp kontrol edildikten sonra depomuza gönderilir ve burada yerel kurye ile size tahsis edilen teslimat adresinize sevk edilir.

Daha büyük bir siparişiniz varsa ve tüm sipariş gelmeden önce bir veya iki karton çanta istiyorsanız, bunu ayarlayabiliriz. Bu konuda proje yöneticinizle konuşabilirsiniz.

Bazı müşteriler bizden büyük miktarlarda çanta sipariş ediyor ancak tüm siparişi bir kerede istemiyor. Somerset, İngiltere'deki depomuzda saklayabilir ve gerektiğinde size gönderebiliriz. Bunu yapmak için küçük bir depolama ücreti alıyoruz ve nakliye maliyet üzerinden ücretlendiriliyor.

Proje yöneticinizle görüşmüş olabileceğiniz başka bir konu da toplama ve paketleme hizmetimizdir. Bizden çanta ve son teslimat adresinize gönderilmeden önce çantalarla birlikte paketlenmesi gereken başka ürünler sipariş etmiş olabilirsiniz. Tüm unsurları sizin için seçip paketleyebilir ve alıcılarınızın istediğiniz unsurları almasını sağlayabiliriz.


İşte karşınızda. 250'den fazla ila on binlerce çanta arasında değişen miktarlarda promosyon çanta yapmak için bir rehber. Tüm çanta projeleri aynı şekilde ele alınır, ister daha küçük bir miktar ister daha büyük bir miktar sipariş ediyor olun, baştan sona aynı ilgiyi ve enerjiyi alacaksınız. Ne için bekliyorsunuz? Taslağınızı e-posta ile gönderin veya bize çanta kriterlerinizin bir listesini gönderin, çantanızı yapmaktan mutluluk duyacağız.